Αγαπητοί συνάδελφοι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου να σας καλωσορίσω στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας που διοργανώνεται στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel από 6 έως 9 Δεκεμβρίου 2018.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας αποτελεί, ως γνωστόν, την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση με αντικείμενο τα νοσήματα του πεπτικού σωλήνα, του ήπατος και των χοληφόρων.  Είναι το  ετήσιο ραντεβού μας με τις εξελίξεις, η ευκαιρία να ανταλλάξουμε εμπειρίες και οπωσδήποτε να αναδείξουμε την έρευνά μας. Σε πείσμα των χαλεπών καιρών που μας αποκαρδιώνουν και ενίοτε μας ταλανίζουν , ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ετών η οργανωτική επιτροπή προσβλέπει στη διοργάνωση  ενός  υψηλού επιπέδου συνεδρίου που θα καλύψει όλο το φάσμα της σύγχρονης γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας.  Η ενδοσκόπηση, οι τεχνολογικές πρόοδοι,  οι εξελίξεις  στην ιδιοπαθή φλεγμονώδη νόσο και τα νεότερα δεδομένα στην ηπατολογία θα αποτελέσουν τους πυλώνες της εκπαιδευτικής μας συνάντησης. Η θεωρία θα βρει την πρακτική της εφαρμογή, αφού ένας από τους ουσιαστικούς στόχους του συνεδρίου αποτελεί η  κλινική εφαρμογή της νεοαποκτηθείσης γνώσης. Ιδιαίτερη έμφαση επίσης θα δοθεί  στην ανάδειξη ερευνητικών προσπαθειών από νέους συναδέλφους, στους οποίους ατενίζουμε το επιστημονικό μας μέλλον.

Ας μην ξεχνάμε ότι  η Αθήνα, παραμονές  Χριστουγέννων, ντυμένη την εορταστική της ατμόσφαιρα υπόσχεται ευχάριστες στιγμές και εκτός των συνεδριακών αιθουσών.

Με δεδομένο ότι η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας κάθε συνεδρίου είναι ο αριθμός των συνέδρων και η ενεργός συμμετοχή τους ,σας περιμένουμε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2018 για το 38Ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για την οργανωτική επιτροπή

Σπήλιος Μανωλακόπουλος

Πρόεδρος 38ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας

back to top